zondag 1 mei 2011

Koninginnedag 2011

Wij willen allereerst in alle nederigheid onze studenten bedanken voor de getoonde opkomst en prestatie die alles oversteeg.

De Demonstratie

Zo rond half drie kwamen de eerste studenten samen op de parade om zich voor te bereiden op de demonstratie die om drie uur van start zou gaan. Studenten vanaf vijf jaar met gespannen maar vastberaden gezichtjes stonden klaar om hun kunsten te laten zien.

Rond kwart voor drie hadden ook alle senioren zich verzameld op de parade. Kees, van de organisatie bracht de spanning omhoog bij iedereen door de aankondiging dat de Kung-fu demonstratie om drie uur zou aanvangen. 

Om drie uur ging de demonstratie van start met ongeveer 30 van de 70 studenten.

Na een schitterende introductie van Kees, kreeg Lex de microfoon in handen. Lex legde uit aan het publiek dat Kung-fu geen sport is maar vele honderden jaren geleden ontstaan is uit noodzaak. Jammer genoeg is dit vandaag de dag nog steeds voor een groot deel de reden dat leerlingen zich opgeven.

Na deze korte inleiding werd de demonstratie geleid door Jeffrey.

Vanwege de korte tijd die de demonstratie was toebedeeld begonnen alle studenten (5-51 jr.) met een korte gezamenlijke opwarming. Van springen op de plaats met korte directe stoten en trappen opvolgend met 25x opdrukken en een zelfde hoeveelheid buikspieren.

Ja, u leest het goed de kinderen van ongeveer 7 jaar drukken zonder probleem, uit zichzelf, series van 25. Door de gehele spiertraining en het vele rekken blijven de kinderen soepel en blessure vrij.

Na de opwarming werden de basis combinaties van stoten gecombineerd met trappen, ellebogen en andere technieken getoond. Het publiek reageerde met menig bewonderende “zo” en “ah”, vooral m.b.t. tot de junioren.

Hierna was het de beurt aan Angelo, Rick, Sam en Paul om een demonstratie sparren te geven. Bij het sparren in Kung-fu gaat het niet om het winnen maar om het verbeteren van elkaar waardoor het niveau van beiden studenten omhoog gaat. Het ging er lekker op los met trappen stoten, knieën, ellebogen, werpen, klemmen en grondgevecht.

De demonstratie werd afgesloten door Jeffrey die traditioneel Chinese Boxing liet zien en Lex die het traditioneel klassieke Kung-fu liet zien.

De demonstratie werd met gejuich en geklap ontvangen.

Jeffrey en Lex Coors

Geen opmerkingen:

Een reactie posten